Ontwormen van een hond is belangrijk!

Bij de basisbezorging van uw hond hoort het ontwormen van een hond. Want uw hond is vatbaar voor allerlei soorten wormen die het lichaam van uw hond gemakkelijk binnen kunnen dringen. Wat dacht u bijvoorbeeld van zweepwormen, haakwormen, hartwormen, lintwormen en spoelwormen? Vanuit de baarmoeder kan uw hond al besmet zijn met wormen, het kan echter ook zo zijn dat uw hond dit later oploopt. Tevens is rechtstreekse besmetting ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan uw hond die wormen krijgt middels vlooien of prooien. Het is daarom belangrijk dat u, naast het regelmatig ontwormen van uw hond, ook uw hond tegen vlooien beschermt. Geloof ons; u voorkomt hier veel narigheid mee! 

Hoe te doen

U kunt via uw dierenarts ontwormingsmiddelen krijgen. Tevens kunt u ook zelf op het internet of in een dierenwinkel op zoek naar ontwormingsmiddelen. Voornamelijk worden er tabletjes toegepast bij de hond, maar er is ook een pasta verkrijgbaar. Heeft u net een hond in huis? Dan is het verstandig om ontwormingsadvies op te vragen bij uw dierenarts.

Schema bekijken

Bent u benieuwd naar wat nu precies een handig schema is voor het ontwormen van een hond? Surf dan gerust naar de website van Zoekdierenarts.nl. U kunt hier ook nog veel meer informatie en tips vinden.