Wat is een CE-markering?

Heeft u ook wel een CE-markering op een product zien staan en bent u benieuwd wat dit betekent? Leest u dan vooral verder. CE staat voor Conformité Européenne, oftwel in overeenstemming met de Europese regelgeving. Een CE-markering geeft dus aan dat een product aan de regels voldoet. Maar let op, de markering is namelijk geen keurmerk of kwaliteitsgarantie.

 

CE-keuring

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een CE-markering zullen uw producten eerst gekeurd moeten worden. Een bedrijf dat hier bij kan helpen is HMPA. Zij zijn gespecialiseerd in machine-, product- en arbeidsveiligheid en kunnen voor u een CE-keuring uitvoeren. Zo’n keuring is verplicht voor alle (Europese) bedrijven die zich bezig houden met de productie van de meest uiteenlopende producten. Wanneer uw bedrijf nog geen CE-markering heeft bent u in overtreding en maakt u dus kans op een boete. Zonder deze markering mag u namelijk niets produceren.

 

HMPA

Bent u iemand of kent u iemand die nog geen CE-markering heeft en deze eigenlijk wel nodig heeft? Neemt u dan contact op met HMPA. Zij zullen dan bij u langs komen om een keuring uit te voeren en te kijken of u een CE-markering krijgt. Vraag online meer informatie aan of maak direct een afspraak met de specialisten van HMPA.