Weten of uw chauffeur wel genoeg rusttijd houdt?

De maximale rijtijd van een vrachtwagen chauffeur is 9 uur op een dag, waarvan het maximum 4,5 uur achter elkaar is. Daarnaast is het belangrijk dat de chauffeur genoeg rust neemt en ook daar zijn regels aan verbonden. Deze rusttijd is zo belangrijk, omdat de chauffeur zich goed moet kunnen concentreren op de weg om zo ongelukken te voorkomen. Bent u er niet helemaal zeker van of uw chauffeurs zich wel aan deze rijtijden houden? Dan kan een digitale tachograaf uitkomst bieden.

 

Digitale tachograaf

Een tachograaf is een apparaatje dat geïnstalleerd wordt in de vrachtwagen (of ander voertuig) en registreert de rij- en rusttijden, snelheid en de afgelegde afstand van het voertuig. Voor nieuwe vrachtwagens en bussen is een digitale tachograaf verplicht, maar ook in niet-verplichte voertuigen mag een tachograaf geïnstalleerd worden. Deze tachograaf moet zorgen voor eerlijke concurrentie, gezonde arbeidsomstandigheden en meer veiligheid op de weg.

 

Uitlezen

Wilt u de digitale tachograaf gemakkelijk uit kunnen lezen? Dan bent u bij Global Road Systems aan het juiste adres. Zij leveren software, genaamd idha-Online waarmee u snel alle gewenste informatie van de chauffeurs in kunt zien. Zo weet u precies of uw chauffeur zich houdt aan de verplichte rij- en rusttijden en ook wat de snelheid is waarmee de chauffeur rijdt.